światła cofania i kilka innych pytań

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Anarki
    Classic
    • 2010
    • 15

No fakt, dlatego ja sobie przed spotem zapodam coś na szybko, Wieśmacka z McD.
  • Nabuch
    Drive
    • 2009
    • 65

Witajcie ponownie

Zauważyłem , że przy mojej o1 nie ma świateł cofania.Bezpiecznik jest ok żarówki ok W związku z tym mam kilka pytań .

1.Czy posiada ktoś przyzwoity schemat -najlepiej z oznaczeniami przewodów (hehe ale to chyba zbyt wiele wymagam)

2. Jest to 7 bezpiecznik dzwoniłem od niego do lampy ale przejścia nie ma -zwarcia na masę też nie - wygląda mi to na przerwany przewód lub rozłączony . I stąd pytanie czy od bezpiecznika do lampy jest jeszcze jakiś element przełączający - np czujnik biegu wstecznego lub inne cudo .Ewentualnie proszę o krótki opis obwodu.

3 Gdzie umieszczony jest czujnik biegu wstecznego ?

Z innej beczki

4. Zauważyłem że nie mam bezpiecznika centralnego zamka na pozycji 6 czy do alarmu lub czegoś innego mógł być on podłączony do czegoś innego ?

5. Jak już przyglądałem się bezpiecznikom zauważyłem że do siedzenia przedniego kierowcy( z airbagami) dochodzi 2 wtyczki . Jedna z nich nie jest podłączona - czy to normalne czy wypięła się/ktoś jej pomógł? U drugiego siedzenia nie zauważyłem 2 wtyczki tylko jedną.

Pozdrawiam Wojtek

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nabuch, sprawdź czujnik na skrzyni biegów od wstecznego. Na forum juz było kilko takich tematów. Poszperaj coś zawsze znajdziesz

[ Dodano: Sro 28 Paź, 09 19:20 ]
      Masz tutaj nawet z fotka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...zujnik+cofania
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• bubuDE
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 763
        • Octavia III (5E3)
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

U mnie gdy zdechly swiatla cof. okazalo sie ze kabel dochodzacy do czujnika na skrzyni byl zbyt napiety i trzesacy sie silnik oberwal go.
        PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Pod fotelem lewym pewnie odpieta jest wtyczka do pasow, zeby lampka nie zapala sie na desce.
          Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...